Ανακοινώσεις & Δελτία τύπου


Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων σας ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, το τριήμερο πρόγραμμα στειρώσεων για αδέσποτες γάτες  (14/06/2021)

ΔΗΜΟΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γαλατάς, 14-06-2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων σας ενημερώνει ότι, ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, το τριήμερο (11-12-13/06/2021) πρόγραμμα στειρώσεων για αδέσποτες γάτες με εθελοντές κτηνιάτρους, κατά τη διάρκεια του οποίου, στειρώθηκαν στο σύνολο 96 γάτες αρσενικές και θηλυκές.


Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές κτηνιάτρους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα των δωρεάν στειρώσεων γατών.


Ευχαριστούμε επίσης την κα. Carol για την προθυμία της να συνδράμει για 2η φορά στην προσπάθειά μας για μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων γατών, όλους όσους εθελοντικά βοήθησαν στη συλλογή, τη φροντίδα και τη νοσηλεία των γατών, καθώς και όσους δώρισαν αναλώσιμα είδη, τα οποία απαιτήθηκαν για τη δράση, τόσο στην Δ.Ε Μεθάνων, όσο και στην Δ.Ε. Τροιζήνας.


Τέλος, ευχαριστούμε τους επαγγελματίες στην Λουτρόπολη Μεθάνων που προσέφεραν δωρεάν κεράσματα στους κτηνιάτρους και στους εθελοντές του προγράμματος.


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μία από τις υποχρεώσεις του Δήμου, που προκύπτουν από τη σχετική νομοθεσία και θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί, χωρίς την εθελοντική προσφορά αρκετών συνανθρώπων μας.


Η δράση θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, στο πλαίσιο της φροντίδας της υγείας των ζώων συντροφιάς και των αδέσποτων, καθώς και της προάσπισης της δημόσιας υγείας.


Τα ζώα στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο περιβάλλον τους.