Ανακοινώσεις & Δελτία τύπου


Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων παρουσιάζει για πρώτη φορά, στους Πολίτες αυτού του Τόπου, την επίσημη Εβδομαδιαία Ενημέρωση Ενεργών Κρουσμάτων Covid-19, η οποία αποστέλλεται στον Δήμαρχο, από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  (07/06/2021)

ΔΗΜΟΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,  Γαλατάς, 07-06-2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων παρουσιάζει για πρώτη φορά, στους Πολίτες αυτού του Τόπου, την  επίσημη Εβδομαδιαία Ενημέρωση Ενεργών Κρουσμάτων Covid-19, η οποία αποστέλλεται στον Δήμαρχο, από  την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.


Η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, να διατηρεί χαμηλούς τόνους και δεν έχει ποτέ μέχρι τώρα παρουσιάσει την εβδομαδιαία ενημέρωση, σεβόμενη το εμπιστευτικό των στοιχείων της.


Αυτό ΔΕΝ σημαίνει αδυναμία, ΔΕΝ σημαίνει ότι έχουμε κάτι να κρύψουμε, ΔΕΝ σημαίνει  ότι καλύπτουμε καταστάσεις. Απλά, έχουμε εικόνα ώστε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, να φροντίζουμε για την αποτελεσματικότερη προστασία της περιοχής, χωρίς κινδυνολογίες και τρομοκρατία του κόσμου.


Όπως διαπιστώνετε, με βάση την Εβδομαδιαία Ενημέρωση του Δημάρχου, χθες Κυριακή 06-06-2021, αναφέρονται 2 κρούσματα, σε έναν Δήμο με πληθυσμό άνω των 7.000 κατοίκων.


Επομένως, με ποια δεδομένα, η προϋπάρχουσα εξαίρεση των μονίμων κατοίκων του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων από την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού τεστ ή πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά τη μετακίνησή τους προς τον Πόρο, θεωρήθηκε ως «εξαίρεση υγειονομικά επικίνδυνη»;


Οι κάτοικοι του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων είναι αυτοί που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην θωράκιση της υγειονομικής ασφάλειας του Πόρου;


Είναι τυχαίο ότι, στον επίσημο υγειονομικό χάρτη, εμφανίζονται και οι δύο Δήμοι με το ίδιο ποσοστό εμβολιασμού; Γιατί δεν γίνεται ενδελεχής έλεγχος, ώστε να δούμε πόσοι Πολίτες του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων έχουν ήδη εμβολιαστεί στον Πόρο;


Γιατί ορισμένοι προσπαθούν να συνδέσουν την υγειονομική κρίση του Πόρου, τον Αύγουστο του 2020, με τη γειτνίαση του Πόρου με το Γαλατά; Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν το ποιος είχε πρόβλημα και ποιος όχι!!!...


Με ποια δεδομένα, ορισμένοι «δήθεν ανήσυχοι Πολίτες» διοχετεύουν ψευδείς πληροφορίες και οργιάζει η φημολογία, για υγειονομικό πρόβλημα στον Δήμο μας;


Ως Δημοτική Αρχή, έχουμε να δηλώσουμε ότι, όλοι εμείς που ζούμε στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, που οι περισσότεροι έχουμε γεννηθεί και έχουμε μεγαλώσει σε αυτόν τον Τόπο, επειδή σεβόμαστε τη μοναδικότητα της γειτνίασης Γαλατά-Πόρου, επειδή σεβόμαστε τον κόσμο, επειδή σεβόμαστε την πληθώρα των στοιχείων που μοιραζόμαστε, ως κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής,


1. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ασκήσαμε «βέτο», ζητώντας περιορισμούς στη μετακίνηση των κατοίκων του Πόρου προς τον Γαλατά, ενώ είχαμε στοιχεία για να το διεκδικήσουμε. Ειδικά κατά τον Αύγουστο του 2020, όταν το πρόβλημα το αντιμετώπιζε αυστηρά και ΜΟΝΟ ο Πόρος και αυτό δεν αφορούσε, σε καμία περίπτωση, την ιδιαιτερότητα της γειτνίασης των δύο περιοχών.


2. ΟΥΔΕΠΟΤΕ συγκρίναμε τον αριθμό των κρουσμάτων στους δύο Δήμους, ενώ γνωρίζαμε ότι, τον περισσότερο καιρό, ήμασταν σε χαμηλότερα επίπεδα.


3. ΟΥΔΕΠΟΤΕ αναφερθήκαμε σε ποσοστά κρουσμάτων, συγκριτικά με το συνολικό πληθυσμό, ενώ γνωρίζαμε πολύ καλά ότι, ήμασταν σε πολύ χαμηλότερα ποσοστά.


Όποιοι διεκδίκησαν τους περιορισμούς ως προς την μετακίνηση των κατοίκων του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων προς τον Πόρο και όποιοι στοχευμένα διαδίδουν ψευδή στοιχεία, για δήθεν υγειονομικό πρόβλημα στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων,  καλό θα ήταν να αναζητήσουν την ετυμολογία της λέξης «Σεβασμός»! Τον οποίο απαιτούμε!

«Σεβασμός», ως προς τους Πολίτες του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, που πολλοί από αυτούς εργάζονται καθημερινά στον Πόρο και πολλοί άλλοι μετακινούνται αναγκαστικά, καθημερινά, προς το νησί, καθώς στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων δεν υπάρχουν Δημόσιες Υπηρεσίας και Τράπεζες.

«Σεβασμός», ως προς τους Επαγγελματίες του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, καθώς η συκοφαντική φημολογία, για δήθεν υγειονομική επικινδυνότητα της περιοχής, δρα αποτρεπτικά στην επιλογή του Δήμου μας ως τουριστικού προορισμού.

«Σεβασμός» ως προς το Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων που μπορεί, όπως έχει αποδείξει, εδώ και καιρό, να διαχειρίζεται  την υγειονομική κρίση με αποτελεσματικότητα, σύνεση και σεβασμό, χωρίς περιττές, θεατρικές εντάσεις.


Κρατάμε χαμηλούς τόνους, αλλά ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ οποιαδήποτε «έμμεση στοχοποίηση» των Πολιτών του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων ως δήθεν «υγειονομικά επικίνδυνων», όταν πρόκειται να μετακινηθούν προς τον Πόρο, χωρίς να συμβαίνει το αντίστροφο, γι΄ αυτούς που μετακινούνται προς τον Τόπο μας!!!


Δεν επαναπαυόμαστε! Δεν εργαλειοποιούμε πολιτικά την πανδημία! Τηρούμε τα μέτρα προστασίας και εξακολουθούμε να θωρακίζουμε τους εαυτούς μας και τον Τόπο μας!!!