Ανακοινώσεις & Δελτία τύπου


Στη διάρκεια σεμνής τελετής, 77 χρόνια μετά, τιμήθηκε η μνήμη των 17 αδικοχαμένων παλικαριών από τον Καρατζά, οι οποίοι εκτελέσθηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές, τον Ιούνιο του 1944  (06/06/2021)

ΔΗΜΟΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γαλατάς, 06-06-2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στη διάρκεια σεμνής τελετής, 77 χρόνια μετά, τιμήθηκε η μνήμη των 17 αδικοχαμένων παλικαριών από τον Καρατζά, οι οποίοι εκτελέσθηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές, τον Ιούνιο του 1944. Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Οσίου Σεραφείμ, δοξολογία στο Ηρώο και κατάθεση στεφάνων.


Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων κ. Σπύρος Πολλάλης έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της ημέρας και τόνισε τη ιδιαίτερη σημασία της θυσίας των συμπατριωτών μας, που έδωσαν το αίμα τους και τη ζωή τους για την πατρίδα και την ελευθερία.


Στην τελετή, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο οποίος έκανε σύντομο χαιρετισμό, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων κ. Νικόλαος Μανωλάκος, η Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων κα. Παναγιώτα Δούνια, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κα. Βασιλική Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη η οποία έκανε σύντομο χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων κ. Ανδρέας Τζινιέρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Καρατζά κ. Σπύρος Λίλλος, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Επιδαύρου κα. Ευαγγελία Σμιρλή, εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού, του Αστυνομικού Τμήματος Τροιζήνας και του Λιμεναρχείου Πόρου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων κα. Αναστασία Μάγειρα, κ. Σπύρος Λεσιώτης και κ. Σωτήριος Σούχλας, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων κα. Σοφία Θεοδωροπούλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων κ. Γεώργιος Κεραμίδας, κ. Σπύρος Καρνέζης και κ. Σάββας Αθανασίου, μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Καρατζά, εκπρόσωποι των απογόνων των εκτελεσθέντων, η Πρόεδρος της Κοινότητος Άνω Φαναρίου κα. Μαρία Μούγιου, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Κυψέλης κ. Ιωσήφ Παυλής, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρατζά κα. Αναστασία Μπελεσιώτη, ως εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. ο κ. Πέτρος Μούγιος, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Καρατζά και πλήθος κόσμου.