Ανακοινώσεις & Δελτία τύπου


Ο Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων ενημερώνει ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε ορισμένους δρόμους, περιοχές, δάση και εν γένει δασικά οικοσυστήματα  (01/06/2021)

ΔΗΜΟΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γαλατάς, 01-06-2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε ορισμένους δρόμους, περιοχές, δάση και εν γένει δασικά οικοσυστήματα υψηλής προστασίας που ευρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2021, για τις ημέρες εκείνες που ο «Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς κατηγορίας 4 ή 5 (Πολύ Υψηλή ή Κατάσταση Συναγερμού).


Εξαιρούνται οι κάτοικοι των περιοχών που περιλαμβάνονται στην Απόφαση Απαγόρευσης, μόνο ως προς τη δυνατότητα πρόσβασης στην οικία τους.


Για το Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων οι περιοχές είναι:


Στις δασικές εκτάσεις των Αδερών και ειδικότερα στους δασικούς δρόμους «Τεπελένι – Ιερά Μονή Κεχαριτωμένης», «Ιερά Μονή Κεχαριτωμένης – Προφήτης Ηλίας» και «Λαμπούσα – Βρωμοσυκιά» (περιοχής Γαλατά).


1. Περιοχή Καμένης Χώρας Δ.Δ. Μεγαλοχωρίου.
2. Περιοχή Αγ. Αθανασίου Δ.Δ. Κυψέλης.
3. Περιοχή Θρονί προς Αγ. Αθανάσιο στον περιφερειακό δρόμο.
4. Περιοχή Μακρυλόγγου Δ.Δ. Κουνουπίτσας.
5.Οι δασικοί δρόμοι Μακρύλογγος – Στραβόλογγος - Μέθανα και Καμένη Χώρα – Στραβόλογγος.


Η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορά την ημέρα πρόβλεψης και έχει ισχύ καθ’ όλο το 24ωρο για τις ημέρες εκείνες που ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς είναι κατηγορία 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) ή 5 (κατάσταση συναγερμού).


Επισημαίνεται ότι ο ημερήσιος χάρτης κινδύνου πυρκαγιάς δημοσιεύεται και στην αρχική σελίδα ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).