Ανακοινώσεις & Δελτία τύπου


Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων σας ενημερώνει ότι από αύριο Δευτέρα 31-05-2021 θα υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το οποίο θα διεξάγει καθημερινά και για τρεις (3) ημέρες δωρεάν προληπτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους για κορωνοϊό Covid -19  (30/05/2021)

ΔΗΜΟΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, Γαλατάς, 30-05-2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων σας ενημερώνει ότι από αύριο Δευτέρα 31-05-2021 θα υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το οποίο  θα διεξάγει καθημερινά και για τρεις (3) ημέρες δωρεάν προληπτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους για κορωνοϊό Covid -19, μέσω kit ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).


Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία τεκμηριωμένη επίσημη ενημέρωση προς το Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, που να παραπέμπει σε πιθανό τοπικό lock down. Όλα αυτά που ακούγονται, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας ορισμένων.


Ο Δήμος μερίμνησε να έρθει το κλιμάκιο, προκειμένου να γίνει επίσημος δειγματοληπτικός έλεγχος  του πληθυσμού από εκπροσώπους του πλέον αρμοδίου φορέα.


Τονίζεται ότι, όταν σε μία οικογένεια είναι θετικά όλα ή τα περισσότερα μέλη της, εμφανίζεται αυξημένος ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων. Αν μάλιστα πρόκειται και για οικογένεια με πολλά μέλη, αυξάνεται ακόμη περισσότερο ο συνολικός αριθμός. Αυτό όμως αποτελεί μία εστία και όχι κατ΄ανάγκη διασπορά στο σύνολο του πληθυσμού.


Επομένως για να αξιολογηθεί η διασπορά, έχει μεγαλύτερη σημασία από τον αριθμό των θετικών, το να διερευνηθεί από που προέρχονται τα δείγματα.


Αν δεν γίνει ενδελεχής έλεγχος στις ευρύτερες επαφές, δεν δικαιούται κανένας να κινδυνολογεί. Είναι τεράστιο λάθος κάποιες «Κασσάνδρες» να «καταστροφολογούν»  και να «παρερμηνεύουν δηλώσεις».


Άρα, προσέχουμε, εφαρμόζουμε τα μέτρα και δεν κινδυνολογούμε.


Αφήνουμε τους «κινδυνολόγους» και «καταστροφολόγους» στο δικό τους ολισθηρό δρόμο.


Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται:


Δευτέρα 31-05-2021 από 10:00 έως 15:00, στο Γαλατά, στον χώρο δίπλα από την παιδικά χαρά στο δυτικό παραλιακό μέτωπο.


Τρίτη 01-06-2021 από 09:00 έως 15:00, στη Λουτρόπολη Μεθάνων στον προβλήτα.


Τετάρτη 02-06-2021 από 09:00 έως 15:00, στο Γαλατά, στον χώρο δίπλα από την παιδικά χαρά στο δυτικό παραλιακό μέτωπο.


Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα υπάρχει εκπρόσωπος του Δήμου, ώστε να διευκολυνθεί η κατάσταση.


Υπάρχει χρόνος ώστε να εξεταστούμε όλοι και να ληφθούν ασφαλή και έγκυρα συμπεράσματα.