Κοινωνική Αλληλεγγύη

Σε έναν κόσμο που διασυνδέεται συνεχώς, οι μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης διαφοροποιούνται αναπτύσσοντας την ίδια την κοινωνική συνοχή.

 

Ιδίως σε εποχές βαθιάς οικονομικής ύφεσης ή δυσπραγίας η κοινωνική αλληλεγγύη είναι η μορφή που ενώνει άγνωστο κόσμο σε δράσεις, ίσως γιατί ενδόμυχα καταλαβαίνουμε όλοι πως αυτή η κρίση δύναται να μας χτυπήσει χωρίς εξαίρεση, ίσως γιατί όλοι διαισθανόμαστε πως χωρίς κοινωνική συνοχή, συνεργασία και ισότιμη διαχείριση των πόρων, δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε στις νέες συνθήκες. Έτσι, περάσαμε στην αλληλεγγύη.

 

Η Αλληλεγγύη, αφορά τις σχέσεις σε μια κοινωνία με τις οποίες οι άνθρωποι συνδέονται μεταξύ τους λόγω της δύσκολης συγκυρίας, ένα θέμα που μας αγγίζει όλους... 

 

Ο Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων οργανώνει ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας, που χρηματοδοτείται από κρατικούς, κοινοτικούς, ιδίους πόρους και κοινωνικής προσφοράς δηλαδή που γίνεται από τον έναν στον άλλον, από το κάθε μέλος στην κοινωνία την ίδια, εθελοντικά, με στόχο την υλοποίηση σειράς δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη.

 

Ενημερωθείτε για τις δράσεις κοινωνικής πρόνοιας, όπως το πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», τη δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε», το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι", την Τράπεζα αίματος , τον Εθελοντισμό.