Ανακοινώσεις & Δελτία τύπου


Εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου της Ιστορικής Μάχης του Βαλτετσίου, την Κυριακή 16 Μαΐου 2021 στην Κοινότητα Βαλτετσίου  (18/05/2021)

ΔΗΜΟΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, Γαλατάς, 18-05-2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Πολλάλης, Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Γαλατά κ. Ευάγγελος Γερασίμου, Σύμβουλοι των Κοινοτήτων Γαλατά και Τροιζήνoς, καθώς και Πολίτες του Δήμου μας, παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου της Ιστορικής Μάχης του Βαλτετσίου, την Κυριακή 16 Μαΐου 2021 στην Κοινότητα Βαλτετσίου, που  πραγματοποίησε ο Δήμος Τρίπολης.


Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο, αποδίδοντας ελάχιστο φόρο τιμής στους Ήρωες της Ιστορικής Νικηφόρου Μάχης του Βαλτετσίου.


Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κωνσταντίνο Τζιούμη για την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση προς τον Δήμαρχο Τροιζηνίας – Μεθάνων.


Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη αναφερόμενος στην Ιστορική Μάχη της 12-13ης Μαΐου 1821 στο Βαλτέτσι:


«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΗΣΤΕΥΣΩΜΕΝ ΟΛΟΙ ΔΙΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΝ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΞΑΖΕΤΑΙ ΑΙΩΝΑΣ ΑΙΩΝΩΝ, ΕΩΣ ΟΥ ΣΤΕΚΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΔΙΑΤΙ ΗΤΟΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ»


Υποκλινόμαστε με απόλυτο σεβασμό στο μεγαλείο αυτών των ΗΡΩΩΝ!!!