Ανακοινώσεις & Δελτία τύπου


Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων κ. Σπύρος Χρ. Πολλάλης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα  (14/09/2020)

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΖΗΝΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ,
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, Γαλατάς, 14-09-2020

 

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων κ. Σπύρος Χρ. Πολλάλης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα:

 

«Η σημερινή ημέρα, με την τέλεση της Ακολουθίας του Αγιασμού, σηματοδοτεί την αφετηρία μιας νέας σχολικής χρονιάς.

 

Το Σχολείο,  πέρα από τη μάθηση, καλλιεργεί την ανθρώπινη επικοινωνία, διαμορφώνει την  ελεύθερη σκέψη, διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες, ενισχύει το αίσθημα της προσωπικής και συλλογικής ευθύνης, αναπτύσσει την κριτική σκέψη και δημιουργεί πολίτες υπεύθυνους,  με υψηλούς στόχους, αξίες και ιδανικά.

 

Εύχομαι σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές καλή πρόοδο, με υγεία, δύναμη, αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα. Να σέβεστε τους Συμμαθητές σας και να εκτιμάτε το σημαντικό έργο των Δασκάλων και των Καθηγητών σας. Συνεχίστε το ταξίδι σας στη ζωή και τη γνώση με πνεύμα αισιοδοξίας και χαράς.

 

Είναι γεγονός ότι,  η φετινή σχολική χρονιά χαρακτηρίζεται από  μια ιδιαίτερη  πρόκληση. Ξεκινάει σε πρωτόγνωρες συνθήκες,  λόγω της πανδημίας που ταλανίζει όλη τη χώρα. Η εφαρμογή των μέτρων προστασίας με σύνεση, υπομονή και  ψυχραιμία, μπορεί να οδηγήσει  σε μια αποδοτική και δημιουργική χρονιά.

 

Εύχομαι στους Εκπαιδευτικούς, που φέτος καλούνται να εργασθούν κάτω από αντίξοες και ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους.

 

Επιπλέον, εύχομαι στους Γονείς και τους Κηδεμόνες των παιδιών καλή ψυχική δύναμη, ώστε να εξακολουθήσουν να είναι αποτελεσματικοί συμπαραστάτες των παιδιών τους.

 

Όλοι εμείς υποσχόμαστε να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια των μαθητριών και των μαθητών και σε συνεργασία με τους Εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, ελπίζουμε να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο.

 

Καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά σε όλες και όλους!»