Ανακοινώσεις & Δελτία τύπου


Διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις μέχρι 31 Μαρτίου 2020  (13/02/2020)
ΔΗΜΟΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ, Γαλατάς,  13-02-2020


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις μέχρι 31 Μαρτίου 2020.

Ο Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων, σύμφωνα με το άρθρ. 51, παρ. 2, του Ν.4647/2019 που ψηφίσθηκε από την ολομέλεια της Βουλής, στις 11/12/2019, καλεί:

Μέχρι τις 31.03.2020, όλους τους  ιδιοκτήτες ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων του Δήμου:

Να προσέλθουν στα γραφεία του Δήμου μας, ώστε να προβούν σε διορθωτικές δηλώσεις  με τα ορθά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους, προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω.

Για όσους κάνουν χρήση της ευνοϊκής αυτής ρύθμισης, δε θα επιβληθούν αναδρομικά  πρόστιμα και προσαυξήσεις, σε πιθανές διαφορές που θα διαπιστωθούν. Οι φόροι, τα τέλη και οι εισφορές, που θα προκύψουν από τις διαφορές που θα εντοπιστούν, θα υπολογίζονται και θα οφείλονται μόνο από την 01.01.2020 και όχι αναδρομικά.

Προσοχή: Η μη ορθή εμφάνιση της επιφάνειας των κτισμάτων, θα δημιουργήσει στο μέλλον πρόβλημα, σε οποιαδήποτε μεταβίβαση του ακινήτου. Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος, να γίνουν διασταυρώσεις, μεταξύ της δήλωσης ακινήτων Ε9 και των στοιχείων επιφανείας στις παροχές ρεύματος, όπου αυτή αναγράφεται, με αποτέλεσμα να επιβληθούν, βάσει Νόμου, πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

Τίτλοι ιδιοκτησίας (συμβόλαιο, τίτλοι ιδιοκτησίας κλπ)
Δήλωση στοιχείων ακινήτου (Ε9)
Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο (περίπτωση αλλοδαπών)
Πιστοποιητικό πολεοδομικής κατάστασης (αν υπάρχει)
Πρόσφατος λογαριασμός ρεύματος ΔΕΗ ή άλλου παρόχου